Slide background

Cnc obrada stakla: izrada nepravilnih staklenih kontura, te njihova završna fina obrada, izrada izreza i ureza

Tračno brušenje stakla: radi se na tračnoj brusilici i to je osnovna obrada stakla koja je neophodna za mnoge druge operacije. Ova vrsta brušenja se primjenjuje i za brušenje stakala koja idu u izo staklo ali su velikih dimenzija pa je potrebno brušenje zbog spriječavanja ozljede prilikom nošenja tih stakala.

Strojno ravno brušenje stakla: fino brušenje bočnih bridova stakla do završne faze poliranja. Odnosi se na debljine stakla od 4 mm

Fazetiranje stakla: Fazetiranje je posebna vrsta brušenja stakla gdje se prednja površina stakla rubno brusi pod kutem od 5 %. Fazetirati se mogu stakla debela 4 mm i više. Širina fazete je dimenzija od početka skošenja do ruba stakla.

Pjeskarenje stakla: operacija obrade stakla u kojoj se primjenom odgovarajućeg pijeska vrši fizička promjena na površini stakla. Staklo dobija mliječnu boju, ima svojstvo propuštanja određene količine svijetlosti ali postaje neprozirno

Pjeskarenjem stakla kemijskim putem odnosno tretiranjem površine stakla sa određenim kiselinama dobijamo Satinirano staklo koje se dobavlja gotovo u pločama

Primjena pjeskarenog stakla zaista je široka. Od izrade motiva na staklu do primjene u unutrašnjem uređenju

Graviranje stakla: Graviranje na površini stakla je površinska obrada stakla gdje se po zadanom motivu urezuje i polira kanal odgovarajuće širine i dubine do maksimalnih 10 mm. Graviranje ima dekorativnu ulogu te se najčešće koristi u interijeru. Prilikom odabira načina graviranja potrebno je stručno savjetovanje o mogućnostima izrade.

Bušenje rupa na staklu: bušenje rupa pomoću dijamantnih svrdala od debljine stakla 4 mm na gore. Bušenje rupa promjera od 6 mm do 65 mm. Ako se staklo nakon pripreme rupa termički obrađuje potrebno je frezenkovati odnosno skositi rubove rupa posebnim alatom radi spriječavanja pucanja stakla. Ako su potrebni veći promjeri usluga bušenja stakla moguća je i na cnc stroju uz obradu stakla.

UV ljepljenje stakla: tehnika ljepljenja dva ili više komada stakla posebnim ljepilom koje se aktivira prisutnošču UV zraka. Velika primjena u interijeru, prilikom izrade vitrina, stolova i sl.

Bojanje i digitalni print stakla: bojanje poleđine stakla sa visokokvalitetnim bojama. Mogućnost odabira boja po kompletnoj Ral karti boja

Nanošenje digitalnog printa na površinu stakla. Mogućnost odabira bilo kojeg motiva ili slike u visokoj rezoluciji koja će se otisnuti na staklo. Velika primjena u interijeru, posebno u kuhinjama između gornjih i donjih elemenata.

Kaljenje stakla: Termička obrada stakla kojom se povećava otpornost stakla na udarce i na temperaturu. Prilikom kaljenja staklo postaje sigurnosno te se prilikom pucanja raspada na male komadiće spriječavajući mogućnost ozljede.

Laminiranlje stakla: laminirano staklo spada u porodicu sigurnosnih stakala. Laminirano staklo je sastavljeno od dvije ili više staklenih ploča koje su zajedno spojene EVA ili PVB folijom koja može biti prozirna ili u boji.  Za razliku od kaljenog stakla, prilikom loma laminiranog stakla staklo ostaje zaljepljeno na foliji, te se ne pojavljuju krhotine. Laminirana stakla imaju široku primjenu. Koriste se za staklene ograde, nadstrešnice, gazišta, pregrade itd.

Osnovne informacije

Naziv tvrtke
STAKLO DALMACIJA d.o.o.
Sjedište tvrtke
Put Stanova 20, 23000 Zadar
Nadležni sud
Trgovački sud u Zadru
MBS 110059862

OIB 43967628694
Član uprave
Ivan Penezić, direktor
 
 

Radno vrijeme

Ponedjeljak 07:00 - 15:00 h
Utorak 07:00 - 15:00 h
Srijeda 07:00 - 15:00 h
Četvrtak 07:00 - 15:00 h
Petak 07:00 - 15:00 h
Subota 07:00 - 13:00 h
Nedjelja Zatvoreno
 

Komercijala i prodaja

Ivan Penezić ing.građ 
direktor
Josipa Penezić mag.oec 
odjel financija 
Email 
info@staklo-dalmacija.hr

 

 

 

 

Untitled Document